lördag 23 juni 2012

Klimatsmart & ekonomisk mens


Detta inlägget riktar sig mestadels till den kvinnliga läsarskaran. Men ni män är givetvis välkomna att läsa och dela med er av innehållet.

Är du trött på bindor och tamponger, trött på att lägga pengar på mensskydd varje månad? En enkel lösning på detta kallas m-kopp. Det är en äggformad kopp i silikon som man bär i sig under mensen. M-koppen har funnits väldigt länge men den marknadsförs inte alls lika mycket som de vanliga skydden, till stor del (tror jag) för att den återanvänds och håller länge. Vilket inte är lika ekonomiskt fördelaktigt för tillverkaren. Idag är det ungefär 10000 svenska kvinnor som använder m-kopp. De jag känner till personligen är alla jättenöjda!

Fördelar med Menskopp gentemot vanliga skydd:

Miljövänligt: Silkion görs av sandsten vilket det finns väldigt mycket av, den håller även 5-10 år viket kan jämföras med att en kvinna gör av med ca 9000 tambonger under en livstid.

Ekonomiskt: En m-kopp kostar ca: 200kr vilket blir 3,50kr / månad vid en 5 års förbrukning. På 1 år sparas ca: 1000kr med m-kopp.

Smidigt: att bära m-kopp är väldigt smidigt då den rymmer mer än tampongen eller bindan, man kan bada och göra olika aktiviteter utan problem.

Det finns fler fördelar, vill du läsa mer om hur det fungerar så gå in här

Hoppas du fått ny kunskap av detta, sprid gärna vidare för en mer hållbar period i varje kvinnas liv.

Har du, eller känner du till M-koppen? Vad är dina erfarenheter av den?

***
Gustaf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar