fredag 23 mars 2012

Yennenga Progress, hur jobbar dom?
Först vill jag bara säga att jag har fått ta det lite lugnt med sidan för ett tag pga. personliga skäl. Men det kommer snart bli som vanligt igen.

Här nedan kommer lite information om Socialt budskaps samarbetspartner Yennenga Progress. Hur de jobbar och vad deras tanke är.
Socialt budskaps insamling tillsammans med Yennenga ger ingenting till Socialt budskap utan går oavkortat till Yennengas 90-konto. (notera att insamlingen nu har bytt sms-text, nu är det “Yennenga sb” som ska skrivas i sms:et).

Mål
Yennenga Progress mål är att bidra till en positv global samhällsutveckling genom att bygga ett internationellt nätverk med hög kompetens som med mänskliga, materiella och finansiella resurser stärker positiva initiativ runt om i världen.(Taget ur Yennenga Progress arbetsform 2012)

Networkers

Det är Yennenga Networkers som håller ihop hela organisationen.  en Networker är en person som på något sätt har anknytning till Yennenga Progress och kan med sin kunskap och expertis stå till hjälp för de andra i nätverket. Detta kan handla om en enskild person eller  ideella organisationer till företag som vill hjälpa till ekonomiskt eller med kunskap och arbetskraft. Tanken med det hela är att koppla ihop världen till en gemensam plats där vi kan dra nytta av varandras kunskaper.
En grupp startar ett projekt i ett land i Afrika och kan med stor hjälp av Yennenga Networkers få ihop ett arbetslag och resurser för att bygga upp någonting som kommer att hjälpa och underlätta för befolkningen i området, ett exempel har du
här. De som startar projektet kan vara någon/några som kommer till området och ser behovet, eller någon/några som är från området och ser en brist i deras samhälle. Exempel på Networkers som Socialt Budskap jobbat med är dessa två:

Edo Bumba, tidigare inlägg med Edo
här.
John Hardin, tidigare inlägg med John
här och här. Organisation

Yennenga Progress ser sig hellre som ett nätverk än som en organisation då det är deras "Networkers" som bygger och leder hela organisationen med olika projekt.
Yennenga vill hela tiden vara i utvecklingsfasen så de på bästa sätt vill kunna, på ett så effektivt sätt som möjligt, lösa projekt som kommer in från olika networkers. Skickar en Networker in ett projekt så ska det planeras från grunden till slutet redan från början för att man ska få en överskådlig bild på resultatet och tidsbilden. Ett projekt planeras enligt följande:
-Projekt/programidé
-Planering
-Uppföljning
-Genomförande
-Utvärdering
-Revision
-Lärande
Yennenga Progress har en styrelse som med jämna mellanrum träffas för att diskutera principiella frågor och för att hålla samman organisationen.

Ekonomi

Organisationen har ett 90-konto vilket innebär att de årligen granskas av Svensk Insamlingskontroll och har högt ställda krav att gå efter. Insamlingar skampålars på ett etiskt och ansvarsfullt sätt. Det innebär att minst 75% av de totala intäkterna går till ändamålet.
***
Gustaf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar