fredag 1 juni 2012

SB frågan - nytt inslag på bloggen


Jag har tänkt lite fram och tillbaka på detta, men SB ska nu testa en ny punkt på bloggen som kallas SB frågan. Tanken är att varje fredag så kommer ett Inlägg läggas upp på en aktuell fråga som jag tycker känns viktig eller intressant. Frågan kommer läggas ut i sin helhet på bloggen och på SB:s sociala sidor. Ni läsare får på frågan/inlägget skriva era tankar, alternativt bara någon mening om hur ni känner/tänker eller en längre text om ni har mycket åsikter om ämnet. Veckan efter kommer kommentarerna samlas ihop från de olika sidorna den legat uppe på och det kommer komma en sammanfattning.
Det kommer inte komma upp diskussioner på bloggens sammanfattning, endast de första tankarna eller åsikterna kommer sammanfattas. Men diskussioner är givetvis välkomna om de uppkommer.

Detta kommer vara ett test på några veckor för att se intresset, blir det nått intressant av det så kommer det fortsätta. Så det är ni läsare som väljer om ni tycker detta skulle vara en rolig punkt att läsa om.

Första veckans fråga kommer här:

Över 50% av New Yorks befolkning är överviktiga, läsk är en stor bov i detta med allt socker. Till skillnad från Sverige så serveras det 1 liters muggar på snabbmatskedjor, restauranger, biografer m.m.
Detta vill New York sätta stopp för, de vill förbjuda läskmuggar som är större än ca: 50cl. På dessa platser, detta gäller inte mataffärer. 

Mer info finner du här: http://www.dn.se/nyheter/varlden/stor-lask-kan-forbjudas-i-new-york

Vad tycker du om detta? Skulle du vilja att vi hade 1 liters läskmuggar här? Är läsken en viktig fråga i sammanhanget?

Skriv dina tankar som en kommentar så sammanställer SB tankarna och lägger upp de på bloggen nästa vecka.

***
Gustaf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar