lördag 2 juni 2012

African Market Place - 2012

I ett klarblått men blåsigt Göteborg så hölls Africa Street place bredvid "Storan". Det startade lite trögt med soundcheck och inleddes sen av ett par unga hiphopare som rappade på Svenska och Franska. Publiken var reda då rimligt stor.

Härlig Dans framför scen.
Foto: Fabian Olesen

Efter intro framträdandet så kommer Edo Bumba upp på Scen och hälsar oss välkomna och tackar alla som hjälper till att skapa denna dag. Där bland andra Göteborgs stads kultur, Statens musikverk samt med ett samarbete med HBTQ festivalen som hålls i Göteborg nu. Likt HBTQ festivalen så strävar även Edo Bumba med African Street place efter ett samhälle med mänskliga rättigheter.

Papa Theo till vänster och den blivande hustrun Mariana i mitten
Foto: Fabian Olesen

Därefter kom Papa Theo som ville få igång publiken med sång och dans. Publiken startade så smått och till slut stod de flesta upp och vevade med armarna sparkade med benen och klappade händerna till texter om Åsnor som skulle hjälpa en hem och hur ont man hade i benen. Allt detta var väldigt humoristiskt och publiken dansade till ett stort leende av Papa Theo.
Samtidigt som alla sjöng med och Papa visade hur vi skulle dansa så kom det upp en kvinna i vit klänning och brudslöja. Hon hette Mariana och skulle gifta sig och var på möhippa.
Här får Papa Theo med sig publiken i hans härliga dans!
Foto: Fabian Olesen
När Papa Theo fått oss varma och roat oss med sång, dans och trummor så fylls scenen med barn från Härlanda diskantkör. De backas upp av Edo Bumba band och sjunger låtar på flera olika språk. De gör ett fantastiskt framträdande som leds av Birgitta Mannerström. Barnkören följs tätt av Edo:s dotter Sara Bumba som sjunger Seven seconds away med hjälp av bandet som gör bakgrundsmusik.
Härlanda Diskantkör med ledning av Birgitta Mannerström
Foto: Fabian Olesen
Sara Bumba (Vänster) Sjunger Seven seconds away med hjälp av Edo Bumba (till höger) och hans band
Foto: Fabian Olesen

Nu var jag tyvärr tvungen att gå hem, men festen fortsatte i samma takt förutom ett missöde med en berusad man som ville göra sig lustig. Polis kom till plats och när mannen körts bort så fortsatte tillställningen.

Förutom Musiken så fanns det möjlighet att köpa lite olika hantverk och instrument i Arikanskt stuk. borden stod uppställda så man kunde gå och titta i lugn och ro.

Missade du, eller hade du inte möjlighet att komma till denna tillställning så kommer de turnera runt i södra Sverige och besöker bl.a. Halmstad, Borås och Jönköping. Är du intresserad av att följa evenemanget på Facebook så gå in här

Här är ett bildcollage över dagens händelser. Foto: Fabian Olesen

Vill ge ett stort tack till Fabian Olesen för alla fina bilderna från evenemanget. Sen vill jag tacka Edo Bumba och hans band för en rolig men blåsig dag i Göteborg!

***
Gustaf

2 kommentarer:

  1. Det såg riktigt härligt ut och hade varit skoj att både se och höra på plats.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var en riktigt trevlig dag, förutom blåsten!

      Radera